Helikopterska nesreća u Tajvanu, osmoro poginulih

© AP Photo / Chiang Ying-yingVojnici specijalnih snaga Tajvana izlaze iz helikoptera UH-60"Blek houk" na vojnim vežbama u Tajvanu
Vojnici specijalnih snaga Tajvana izlaze iz helikoptera UH-60Blek houk na vojnim vežbama u Tajvanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Helikopter sa 13 putnika i članova posade prinudno je sleteo u planinskom predelu u okolini glavnog grada Tajvana, Nju Tajpej Sitija. U nesreći je poginuo komandant Generalštaba, general vazduhoplovstva Šen Ji Ming, javio je list „Čajna dejli“.

U nesreći je, prema saopštenju vojske, poginulo ukupno osam ljudi, a pronađeno je petoro preživelih.

​Kako prenose mediji, vojni helikopter „Blek houk“, u kome su se nalazili visoki vojni zvaničnici, među kojima i načelnik Generalštaba Šen Imin, prinudno je sleteo u jednom planinskom području u blizini grada Jilan.

​Glavni inspektor Komandnog štaba vazdušnih snaga, general-major Huang Čih Vei rekao je na konferenciji za novinare da je helikopter bio na putu za oblast Jilan, na istočnoj obali ostrva i da je izgubio kontakt sa kontrolom leta iz nepoznatih razloga.

Prema njegovim rečima, verovatno da vremenski uslovi nisu bili uzrok nesreće, s obzirom na to da je pilot tokom poslednjeg kontakta rekao da je vidljivost dobra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala