Stakleni tron od milion dolara u Muzeju emocija /foto/

© Sputnik / Tatjana BulatovićŠta je tron, staklo ili milion dolara?
Šta je tron, staklo ili milion dolara?  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Biznismen Igor Ribakov i čuveni ruski umetnik Aleksej Sergijenko udružili su snage, napravili staklenu stolicu i napunili je sa milion dolara. Ona se nalazi u Muzeju emocija u Moskvi i ko god poželi može da sazna kakav je osećaj kada bukvalno sedite na novcu.

Ruski oligarh Igor Ribakov nalazi se na 78. mestu „Forbsove“ liste najbogatijih ljudi na svetu. Osim što je uspešni preduzetnik, on je već duže vreme i uticajni filantrop. Ovog puta je na neobičan način odlučio da podstakne ljude da se obogate. Umetnik Aleksej Sergijenko je odmah prihvatio ideju svog prijatelja i pretvorio je u neverovatno umetničko delo.

© Sputnik / Tatjana BulatovićŠta je tron, staklo ili milion dolara?
Stakleni tron od milion dolara u Muzeju emocija /foto/  - Sputnik Srbija
Šta je tron, staklo ili milion dolara?

Predstavljajući svoje delo, Sergijenko je rekao da će posetioci moći da vide da milion dolara nije samo apstraktna suma koju prikazuju isključivo u filmovima, već i da je zamisao koja kod kod njih treba da izazove energiju koja će ih podstaći da uvećaju svoj kapital.

„Pred očima posetioca i na dohvat ruke se nalazi to o čemu pojedini samo sanjaju, a kada se sedne na stolicu od miliona dolara bude se emocije i ’energija novca‘ počinje da radi svoj posao“, smatra ovaj umetnik.

Novčani tron ima naziv X10. Iza toga se krije priča i koncepcija Igora Ribakova, prema kojoj sve što se postigne treba pomnožiti sa brojem 10.

„Tron može inspirisati svakoga da poveća svoje bogatstvo. Svaki čovek zaslužuje da bude uspešan. Ne treba potcenjivati energiju novca, jer kada smo okruženi novcem u nama se budi želja da napredujemo. Upravo to će osetiti svako ko se približi tronu i to je naš doprinos za bolji svet!“, rekao je Ribakov u Muzeju emocija

© Sputnik / Tatjana BulatovićSoba inspiracije u „Muzeju emocija“
Stakleni tron od milion dolara u Muzeju emocija /foto/  - Sputnik Srbija
Soba inspiracije u „Muzeju emocija“

Sedam sala — sedam emocija

Osim trona od milion dolara, u Muzeju emocija mogu se proživeti sve osnovne ljudske emocije koje je umetnik Sergijenko predstavio u sedam različitih sala. U sali gneva možete slušati glasnu muziku, vikati i osloboditi se besa. U sali sreće vas čekaju bele rade i bubamare, a možete leći i u mrtvački kovčeg i osetiti strah. Pored toga, možete pronaći i inspiraciju u sali sa raznim beleškama, osvetljenjem i inspirativnom muzikom.

Interaktivni Muzej emocija nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a posetilaca je svaki dan sve više i više. Tron od milion dolara je šlag na torti koji prikazuje taj muzej u velikom stilu. Na posetiocima ostaje da iznesu svoje utiske i priznaju da li energija novca stvarno deluje i vodi ka uspehu.

© Sputnik / Tatjana BulatovićInspirativni detalji iz „Muzeja emocija“
Stakleni tron od milion dolara u Muzeju emocija /foto/  - Sputnik Srbija
Inspirativni detalji iz „Muzeja emocija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala