Srbija značajno poboljšala svoje mesto u svetu

© AP PhotoIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sumirajući rezultate koje je Srbija postigla tokom 2019. godine, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je ova godina bila pozitivna kako na svetskoj političkoj sceni, tako i na unutrašnjoj.

Mislim da je ove godine bilo veoma važnih političkih rezultata kada je reč o Srbiji. Mnogo svetskih državnika dolazilo je u Srbiju, između ostalog, i predsednik Putin i predsednik Makron, izjavio je Dačić.

„Predsednik Vučić je imao veoma važne posete širom sveta — od Kine i Rusije, do Berlina i Pariza i Njujorka na Generalnoj skupštini UN. To su bile veoma važne posete i razgovori, čime je Srbija značajno poboljšala svoje mesto na svetskoj političkoj sceni“, rekao je Dačić.

On je ocenio da je i na domaćoj sceni Srbija ostvarila značajne rezultate kada je reč o finansijskoj stabilnosti i konsolidaciji.

„Srbija ima konsolidovane javne finansije i to omogućava Srbiji da dođe do povećanja zaposlenosti, do povećanja investicija, da dođe do smanjivanja javnog duga i do mogućnosti da Srbija ima neki svoj dugoročni nacionalni plan kada je reč o razvoju. To je nešto što je važno za budućnost Srbije. U tom smislu, mislim da je ova godina bila pozitivna. Naravno, svi mi želimo da sledeće godine budu još pozitivnije i još bolje, tj. želimo da vi novinari imate što manje posla kada je reč o negativnim stvarima“, rekao je Dačić.

Odgovarajući na pitanje Sputnjika da li je bilo i propuštenih šansi, Dačić je rekao da toga uvek ima.

„Uvek ima propuštenih šansi. Ponekad mi je veoma žao kada umesto važnih pitanja kojima treba da se bavimo, mi moramo da se bavimo nekim unutrašnjim političkim pokušajima izazivanja destabilizacije u Srbiji, različitim izmišljenim aferama i lažima što nam odvlače pažnju od pitanja stabilnosti i budućnosti Srbije“, rekao je ministar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala