Specijalni izaslanik predsednika SAD i Hašim Tači se sastali u tajnosti

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači i Ričard Grenel
Hašim Tači i Ričard Grenel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski predsednik Hašim Tači i specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Ričard Grenel sastali su se juče na privatnom sastanku u Berlinu.

Mediji tvrde da su razgovarali o nastavku dijaloga sa Beogradom i situaciji na Kosovu. Sastanak nije potvrđen iz Tačijevog kabineta, ali iz Grenelovog jeste, tvrde iz „Gazete ekspres“, a prenosi „Kossev“.

Međutim, o sadržaju sastanka, iz Grenelove kancelarije, nije bilo dodatnih informacija.

„Hvala na upitu. Ne komentarišemo privatne sastanke ambasadora Grenela, ali možete pretpostaviti da se on susreće sa nekim ljudima i grupama redovno“, navodi se u odgovoru Dika Kustina, zvaničnika za medije specijalnog predstavnika.

Prema saznanjima „Gazete“, Tači i Grenel su razgovarali o dijalogu, to jest načinu da se dijalog deblokira, ali i trenutnoj situaciji na Kosovu, sa posebnim fokusom na postizborni period.

Kosovo je prošle nedelje, nakon više od tri meseca od održavanja izbora, konstituisalo Skupštinu, a nakon tri odbijena poziva kosovskog predsednika, budući mandatar Vlade Kosova Aljbin Kurti prihvatio je da se sastane sa kosovskim predsednikom 6. januara kako bi održali konsultativni sastanak na kom bi i zvanično bilo odabrano ime budućeg mandatara Vlade Kosova.

Od trenutka imenovanja mandatara, isti će imati rok od 15 dana da obezbedi skupštinsku većinu za formiranje vlade, što znači da bi Priština mogla dobiti vladu do kraja januara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala