Mitropolija crnogorsko-primorska traži unutrašnju kontrolu policije

© Sputnik / Nebojša PopovićMolitvena šetnja sveštenstva i vernika u Podgorici
Molitvena šetnja sveštenstva i vernika  u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je danas predstavnike Saveta za građansku kontrolu rada policije i nevladin sektor da zatraže unutrašnju kontrolu rada službenika policije, povodom njihovog ponašanja prema građanima koji su u ponedeljak prisustvovali molebanu ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Policija je u ponedeljak privela pet osoba zbog, kako navode, sumnje da su počinili više prekršaja, prenosi podgorički portal Vijesti i dodaje da je više službenika u civilu, koji su došli vozilima sa civilnim tablicama, privelo nekoliko građana, među kojima i više maloletnika i to nakon što su građani počeli da se razilaze.

Mitropolija traži i da se pripadnici policije kazne ako se utvrde te činjenice, kao i da su oni prekoračili ovlašćenja.

"Preporuka sveštenstva donesena na osnovu informacija sa kojima smo raspolagali da će biti ubačene osobe koje će gađati policajce i izazivati haos i nered na ulicama Podgorice, pokazala se istinitom. Najoštrije osuđujemo primenu sile od strane tajne policije nad nedužnom decom", piše u saopštenju Mitropolije.

Policija je saopštila da je uhapsila D.Š. (18), M.L. (17), A.M. (18), M.L. (21) i D.L. (16) u ponedeljak i da su u utorak sprovedeni u Sud za prekršaje u Podgorici, dok su M.L. i D.L. pušteni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala