Kako preživeti pijanstvo posle novogodišnje noći

© Foto : pixabayPijanica
Pijanica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novogodišnji praznici sa sobom skoro pa neminovno nose i neprijatnu nuspojavu. Kako prebroditi pijanstvo jutro ili dan posle?

Slavlje uz puno pića, koje ruku podruku ide uz doček Nove godine, sa sobom nosi i mamurluk, glavobolju i ostale ne baš tako prijatne posledice. Kako ih što lakše prebroditi?

Najbolje rešenje je piti puno vode jer konzumiranje alkohola sprečava telo da stvara hemikaliju koja se zove vazopresin, što znači da vaši bubrezi šalju vodu direktno u bešiku, a da je ne unose u telo. Ovo takođe može dovesti do dehidracije, jer telo može izbaciti i do četiri puta više vode, i to je verovatno razlog što imate glavobolje i suva usta prvog dana Nove godine, saveti su koji se mogu naći na Fejsbuku.

Kineska studija o 57 različitih pića otkrila je da sok od limuna pomaže da se alkohol brže izbaci iz sistema.

Tu je takođe dobro rešenje koje svi znate, posebno kada se probudite sa glavoboljom — da pokušate da doručkujete. Jedite jaja i meso jer su bogati aminokiselinama i smatra se da je to dobro u uklanjanju toksina.

Stručnjaci smatraju da lakši doručak može pomoći da se obnovi nivo šećera u krvi. Alkohol takođe može da smanji nivo kalijuma, pa preporučuju da pojedete bananu, posle čega ćete se osećati mnogo bolje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala