Upozorenje iz Prištine: Albanija bi da podeli Kosovo

© AP Photo / Hektor PustinaRamuš Haradinaj i Edi Rama
Ramuš Haradinaj i Edi Rama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši premijer privremenih institucija Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio da je postojala velika opasnost da se (lažna država) Kosovo podeli i da se jedan deo pripoji Albaniji.

Haradinaj je to rekao posle „prozivki“ albanskog premijera Edija Rame upućenih predstavnicima privremenih institucija Kosova zbog odbijanja da budu deo „malog Šengena“.

„Nemam ništa lično protiv albanskog premijera Edija Rame, ali postojala je velika opasnost da se (lažna država) Kosovo podeli i da se jedan deo pripoji Albaniji. Bio sam primoran da budem protiv toga, jer se radilo o nacionalnom interesu, teritoriji, suverenitetu“, rekao je Haradinaj za televiziju T7.

Govoreći o pritiscima i insistiranju da privremene institucije Kosova ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, Haradinaj je izjavio da je „mini Šengen“ — „cucla varalica Rame i predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

„Oni više nemaju igračku kojom bi se zabavljali, pa su sada našli drugu igračku. To je jedna cucla varalica za sve koji su deo toga, to je cucla varalica i za Vučića i za Ramu, kako bi uveli (lažnu državu) Kosovo u zabludu“, rekao je Haradinaj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala