Svetski mediji o optužnici protiv Mektića

© Yt/tvpri prilogMinistar bezbednosti BiH Dragan Mektić
Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svetski mediji preneli su vest da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv bivšeg ministra bezbednosti BiH i funkcionera SDS-a Dragana Mektića zbog zloupotrebe položaja.

„Vašington post“ piše da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Mektića i još tri osobe zbog korupcije u vezi s projektom koji finansira Evropska unija.

Prema navodima optužnice, oni su zloupotrebom položaja i ovlašćenja počinili krivično delo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine, prilikom realizacije međudržavnog Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogasne službe, u vrednosti od skoro 200.000 evra, koji je finansirala delegacija Evropske unije u BiH.

Nakon podizanja optužnice oglasio se i Mektić koji je rekao da je optužnica protiv njega rezultat lične osvete glavne tužiteljke Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

Mektić je u izjavi za sarajevski portal „Kliks“ pravosuđe BiH nazvao „kriminalnom i korumpiranom hobotnicom“, koja montira procese.

„To je nebuloza i neistina. Naveli su štetu od preko 244.000 KM, a roba je kupljena i isporučena civilnim zaštitama. To je njena lična osveta za sve ono što sam govorio o Tužilaštvu BiH kao kriminalnoj i korumpiranoj pravosudnoj instituciji. Znao sam to i o tome sam govorio“, rekao je Mektić i otkrio da to nije jedini postupak koji Tužilaštvo BiH na čelu s Gordanom Tadić vodi protiv njega.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala