Reakcija iz Bugarske: Ko pokušava da izjednači Ruse i Nemce

© Sputnik / Mihail Voskresenski / Uđi u bazu fotografijaVaršava
Varšava - Sputnik Srbija
Pratite nas
U svetlu skorog obeležavanja 75. godišnjice pobede nad nacizmom, i na Zapadu i na Istoku odavno prekrajaju istoriju sa ciljem ubeđivanja javnosti da je Sovjetski Savez kriv za izbijanje Drugog svetskog rata koliko i Nemačka, rekao je bugarski novinar Petar Volgin.

„Sjajan argument u prilog toj lažnoj tezi je to što su nemačke trupe napale Poljsku nedelju dana nakon zaključivanja sporazuma Ribentrop-Molotov. I ovde Poljaci ulaze u svoju omiljenu ulogu žrtve, ali žrtve kako Nemaca, tako i Rusa. Međutim, Poljska, kao i njeni zapadni saveznici zaboravljaju da je 1938. godine potpisan još jedan sporazum — Minhenski, koji su potpisali lideri Francuske, Velike Britanije, Nemačke i Italije“, rekao je on za list „Infakto“. 

Taj sporazum je, zapravo, omogućio Hitleru da radi sa Čehoslovačkom sve što želi, a Poljska je takođe iskoristila taj položaj i okupirala Tešinsku oblast, konstatuje novinar.

„Rukovodstvo Poljske ne voli kada ih podsećaju na to. Uznemiruje ih i podsećanje na svima dobro poznati poljski antisemitizam. I najgore od svega je to što pogubne manifestacije antisemitizma nisu prestale sa krahom Nemačke: 1946. godine u gradu Kelcu lokalni Poljaci su napali lokalne Jevreje i ubili nekoliko desetina ljudi. Izjava Vladimira Putina da je ambasador Poljske u Hitlerovoj Nemačkoj Jozef Lipski antisemitska svinja je sasvim osnovana“, kaže Volgin.

On je ubeđen da će rusofobi do 9. maja 2020. godine stalno pokušavati da promene istoriju.

„Neće nas iznenaditi ukoliko se na kraju ispostavi da je u Drugom svetskom ratu takozvani slobodni svet, koji predstavljaju SAD i Velika Britanija, pobedio takozvani totalitarni svet, koji su predstavljale Nemačka i Sovjetski Savez. Da, to je besmisleno i apsurdno, ali za današnje rusofobe besmislenost je odavno postala norma“, zaključuje bugarski novinar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala