Putin čestitao Novu godinu stanovnicima Rusije

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaNovogodišnja jelka u Kremlju
Novogodišnja jelka u Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se državljanima Rusije i čestitao im Novu godinu.

Prvi su novogodišnju čestitku predsednika videli stanovnici Anadira i Petropavlovska Kamčatskog, gde je Nova godina stigla u 13 časova po srednjoevropskom vremenu.

U 14 časova po srednjoevropskom vremenu praznik dolazi stanovnicima Severo-Kurilska, Magadana, Južno Sahalinska, a sat vremena kasnije stiže u Verhojansk, Komsomoljsk na Amuru, Habarovsk, Vladivostok.   

„Neka se sreća međusobnog razumevanja zauvek useli u vaš dom, pomogne vam da prevaziđete sve poteškoće, okupi generacije. Neka vam roditelji budu zdravi i uvek osećaju vašu pažnju, a svako dete neka zna da je voljeno“, poželeo je Putin stanovnicima Rusije.

On je istakao da, uprkos mnogim stvarima koje je potrebno uraditi pre Nove godine, glavna stvar ostaju toplina ljudskih odnosa i prijateljska komunikacija.

„Trudimo se da za druge učinimo nešto važno, korisno, da pomognemo onima kojima je potrebna naša podrška, da ih obradujemo poklonima i pažnjom. U takvim iskrenim zanosima, u čistoći misli, u nesebičnoj velikodušnosti ispoljava se prava magija novogodišnjih praznika. On u ljudima otkriva najbolje osobine, preobražava svet, ispunjavajući ga radošću i osmehom.“

Novogodišnja jelka ispred Spaske kule moskovskog Kremlja - Sputnik Srbija
Putin uputio novogodišnje čestitke svetskim liderima

Prema rečima ruskog predsednika, svetli novogodišnji osećaji, čudesni utisci žive u nama od detinjstva i vraćaju se svake nove godine kada „zagrlimo svoje najmilije, svoje roditelje, pripremamo iznenađenja za decu i unuke, zajedno sa njima ukrašavamo jelku, vadimo figurice iz kartona, kugle i staklene girlande“.

„Te ponekad stare, ali omiljene porodične igračke daju toplinu mlađim generacijama“, rekao je Putin.

On je dodao da svaka porodica ima svoje novogodišnje tradicije, ali da sve ujedinjuje atmosfera dobrote i brige.

„Nova godina je već na vratima. Poželimo jedni drugima i našoj domovini mir, blagostanje i prosperitet. Srećan praznik! Srećna Nova godina!“, zaključio je predsednik Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala