Demonstranti nisu ušli u američku ambasadu u Bagdadu, ambasador se vraća /video/

© REUTERS / Thaier al-SudaniDemonstracije ispred američke ambasade u Iraku
Demonstracije ispred američke ambasade u Iraku  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demonstranti u Iraku nisu uspeli da uđu u ambasadu SAD, nema planova o evakuaciji personala, a ambasador nije evakuisan iz zemlje, saopštio je Sputnjiku predstavnik Stejt departmenta.

„Američki službenici su bezbedni, niko nije ušao u ambasadu. Nema planova za evakuaciju ambasade. Američki ambasador u Iraku Met Tuler se nalazi na privatnom putovanju i nije tačno da je on evakuisan. On se vraća u ambasadu“, rekao je diplomata.

Šef Pentagona Mark Esper je saopštio da će SAD poslati dodatne snage u Irak za čuvanje ambasade u Bagdadu. On je pozvao i iračke vlasti da ispune svoje obaveze u osiguranju bezbednosti američkih službenika.

Podsetimo — ispred ambasade SAD u Bagdadu izbili su neredi, nakon što se više hiljada ljudi okupilo u znak protesta zbog američkih vazdušnih napada u kojima je poginulo 25 iračkih šiita. Pripadnici obezbeđenja u američkoj ambasadi u Bagdadu ispalili su šok bombe na demonstrante koji su se nalazili ispred ulaza u zgradu ambasade.

Američki predsednik Donald Tramp optužio je Iran za ove događaje.

Ranije je bilo saopšteno da su ambasador i osoblje ambasade evakuisani iz zgrade. U toku dana iračke bezbednosne snage bacile su suzavac ispred ambasade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala