Barska Služba zaštite i spašavanja podržala vatrogasce koji su odbili da asistiraju policiji

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Služba zaštite i spašavanja dala je punu podršku kolegama koji su odbili da asistiraju policiji i tako otežaju borbu sveštenstvu i pravoslavnim vernicima u odbrani svetinja.

„Nikad ni jedan vatrogasac-spasilac u našoj službi nije, niti će ikada odbiti bilo koje naređenje iz naše struke vatrogasno-spasilačkih poslova, i u korist naroda od kojeg primamo platu. Vatrogasci ne pitaju za ime, prezime i za veroispovest onome kome gori kuća, ko je povređen ili u nekoj nevolji, nego rade koliko je u njihovoj moći da pomognu svom narodu“, kažu iz Službe zaštite i spašavanja.

Zaposleni u Službi zaštite i spašavanja opštine Bar pružili su punu podršku kolegama koji su odbili naređenje da asistiraju policiji u vidu uklanjanja vozila koja blokiraju saobraćaj zbog nastale situacije u vezi sa izglasavanjem Zakona o slobodi veroispovesti, prenosi portal IN4S.

Podsetimo — vatrogasci iz Bara Bojan Rukavina, Vladimir Đuranović i Nikola Đuranović odbili su da asistiraju policiji u suzbijanju protesta pravoslavnih vernika koji se ne slažu sa Zakonom o verskim zajednicama, usvojenim u Skupštini pre nekoliko noći i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog toga.

Od ovih barskih vatrogasaca je zatraženo da konkretno asistiraju policiji kod tunela „Sozina“, gde se očekivalo da će vernici iz Bara, Sutomora i Virpazara blokirati saobraćaj na dan kada je usvojen zakon koji diskriminiše Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu Mitropoliju Crnogorsko-primorsku.

I večeras protesti u Baru

Građani Bara i večeras su protestovali protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

​Tokom šetnje ulicama Bara okupljeni su uzvikivali „ne damo svetinje“ i „ustanite Barani“.

Šetnja ulicama Bara protekla je bez incidenata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala