Premijer Crne Gore poručio Amfilohiju: Ovo je poslednje upozorenje

© Foto : Vlada Crne Gore/Bojana ĆupićDuško Marković
Duško Marković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Crne Gore Duško Marković upozorio je mitropolita Amfilohija da ne podstiče nerede u Crnoj Gori.

„Ovo je poslednje upozorenje mitropolitu Amfilohiju da ne podstiče nerede“, rekao je Marković.
Širom Crne Gore od petka se organizuju protesti zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.
„Pozivam sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori da se vrate u crkve i hramove, da pozovu vernike da služe i da borave u hramovima, da ih ne pozivaju na pružanje otpora vlastima u odnosu na Zakon o slobodi veroispovesti, jer iz crkava, hramova i njihovih liturgija izlazi na ulice, projektuju se neredi, napadi na policijske službenike, građane i imovinu. Poziv za dijalog je otvoren, a mitropolitu savetujem da ne podstiče nezadovoljstvo i nerede. Ovo je poslednja opomena u tom smislu“, napisao je premijer Crne Gore.
Marković je istakao da Crna Gora i njene institucije „neće dozvoliti izazivanje nereda, napade na državne službenike, policiju i ugrožavanje državne imovine i ograničavanja prava drugih“.
„Poručujem građanima — imajte strpljenja. Crna Gora je evropska država 21. veka. Ovdje neće biti nikakvog sukoba. Ovde nije nikome tesno — ni Srbima, ni Crnogorcima ni Albancima, ni Muslimanima — Bošnjacima, ni Hrvatima ni bilo kome drugom. Crna Gora je dom za sve. Ali u Crnoj Gori će se poštovati crnogorski zakoni, a ne nečiji drugi. Ne brinite za svoju bezbednost. Država je tu da štiti vašu sigurnost i sigurnost vaših porodica“, poručio je Marković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala