Ovako je govorio Milo: Mitropolija važan stub državnosti, ne pada mi na pamet da prekrajam istoriju

Pratite nas
Aktuelni predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović hitro je potpisao kontroverzni Zakon o slobodi veroispovesti koji je prošlog četvrtka usvojen glasovima vladajuće partije, nakon što su uhapšeni poslanici DF-a, želeći da na takav način izbriše značaj Mitropolije crnogorsko-primorske i SPC u Crnoj Gori.

Ipak, pre samo nekoliko godina Đukanović je govorio potpuno suprotno, odnosno da je MPC važan stub crnogorske državnosti. Naime, on je u emisiji 30. aprila 2006. godine kod novinarke Olje Bećković kazao da je tada prema mitropolitu Amfilohiju imao poštovanje za sve što je radio.

„Ja sam imao komunikaciju sa njim i to je odraz mog poštovanja za ono što je uloga Mitropolije u crnogorskoj istoriji i crnogorskoj sadašnjosti. Ne pada mi na pamet da prekrajam istoriju i da prekrajam ono što su istorijske činjenice. Nesporno je da je crnogorska Mitropolija bila važan stub crnogorske državnosti tokom čitavog istorijskog trajanja“, tvrdio je tada Đukanović, prenosi IN4S.

Danas, nekoliko godina kasnije, Đukanović koji je u istoj emisiji izjavio da nije vernik, pokušava da izbriše svaki trag postojanja Mitropolije crnogorsko-primorske i da valorizuje crkvenu imovinu zarad ličnih interesa, piše ovaj portal.

Skupština Crne Gore je glasovima vladajuće koalicije i tri poslanika SDP-a usvojila Zakon o slobodi veroispovesti. Zbog takve odluke, trenutno na hiljade vernika prisustvuje molebanima i mirnim šetnjama širom Crne Gore u znak podrške Mitropoliji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala