Policija pojačava pritisak na vernike SPC: Specijalci u Beranama, iznad Zete dižu helikopter

© Marko MilačićCrnogorski policajac koji obezbeđuje miting DF u Podgorici
Crnogorski policajac koji obezbeđuje miting DF u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Deo specijalne jedinice MUP-a Crne Gore upućen je u Berane, s ciljem razbijanja eventualne blokade magistralnih putnih pravaca, koju su proteklih dana sprovodili vernici SPC gnevni zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, koji je podigao tenzije u državi do tačke ključanja.

Kako prenose izvori „Novosti“, Srpska pravoslavna crkva i opozicioni lideri u Crnoj Gori pozivaju na mirne demonstracije, ali se plaše ubačenih provokatora koji bi mogli da izazovu sukobe i iniciraju akciju policije.

Takođe, prema saznanjima „Novosti onlajn“, čelnici crnogorskog MUP-a planirali su da u ponedeljak uveče iznad Zete podignu helikopter sa termovizijskom kamerom, kako bi „locirali“ pobunjene građane u slučaju okupljanja.

Građani Berana i danas na protestu u još većem broju

Građani Berana i danas se okupljaju da iskažu neslaganje sa otimanjem srpskih svetinja koje je najavio režim Mila Đukanovića.

U gradovima Crne Gore nastavljaju se protesti vernika Srpske pravoslavne crkve protiv namere režima Mila Đukanovića da država otima crkvenu imovinu i onemogući sveštenike Srpske pravoslavne crkve da slobodno i u miru vrše službu.

Danas se u Beranama okupio još veći broj građana nego juče, kako bi pružio otpor i poslao snažnu poruku da se neće pomiriti sa sramnim zakonom kojim se targetira srpski narod i njegova Crkva u Crnoj Gori.

© Foto : IN4SProtest u Beranama
Policija pojačava pritisak na vernike SPC: Specijalci u Beranama, iznad Zete dižu helikopter - Sputnik Srbija
Protest u Beranama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala