Tači i Meta pozdravili novi zakon — Albanci mogu da ističu svoju zastavu u Crnoj Gori

CC0 / Pixabay / Zastava Albanije
Zastava Albanije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsjednici Albanije i lažne države Kosovo Ijir Meta i Hašim Tači pozdravili su usvajanje Zakona o javnom isticanju nacionalnih simbola u Crnoj Gori. Po tom zakonu, Albancima je omogućeno isticanje njihove zastave u Crnoj Gori. Zakon je izradio ministar Mehmed Zenka.

Albanski predsjednik je istakao da cijeni da je to važan korak ka poštovanju prava manjina i u korist jačanja socijalne kohezije i njihovog doprinosa izgradnji vladavine zakona.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije - Sputnik Srbija
Episkopski savet SPC: Verni narode, okupljajte se u hramovima, policija da ne primjenjuje silu /video/

„Čestitam ne samo albanskim političkim strankama, već i svim institucijama u Crnoj Gori koje su doprinijele usvajanju ovog važnog zakona“, kazao je Meta.

Predsjednik lažne države Kosovo Hašim Tači rekao je da je usvajanje zakona o izboru, upotrebi i javnom iskazivanju nacionalnih simbola od strane crnogorskog parlamenta dobra vijest za sve zajednice koje žive u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, ova odluka dodatno jača multietničnost i osjećaj pripadnosti svakog građanina u Crnoj Gori.

„U svakom demokratskom društvu vrlo je važno da nijedan pojedinac ili grupa nije marginalizovana, zaboravljena ili isključena. Kao predsjednik (lažne države) Kosova čestitam Crnoj Gori i svim albanskim sunarodnicima u ovoj susjednoj državi, koji su vjekovima čuvali naš nacionalni identitet“, rekao je on.

Podsjetimo — ovaj zakon je donijet u momentu kada je vlast, zajedno sa manjinama, usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kojim se kreće u otimanje srpskih svetinja u Crnoj Gori.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala