Putin: Krimski most će stajati vekovima

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom inspekcije železničke stanice "Tamanj" nakon ceremonije otvaranja železničkog saobraćaja preko Krimskog mosta
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom inspekcije železničke stanice Tamanj nakon ceremonije otvaranja železničkog saobraćaja preko Krimskog mosta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je dok je prelazio Krimski most osećao „ushićenje i zadovoljstvo zbog dobro obavljenog posla“.
„Sudeći prema onome što govore stručnjaci, on će trajati decenijama, a možda i vekovima. Potrebno je samo na vreme sve servisirati, popravljati i on (most) će stajati vekovima“, rekao je Putin za televiziju „Rusija 1“. On je naglasio da se u izgradnji koristila „najsavremenija tehnologija“.

Ruski lider podsetio je da su pre toga postojala tri bezuspešna pokušaja izgradnje mosta preko Kerčkog moreuza, zbog čega su i se javljale pretpostavke da Rusija neće uspeti da izgradi takav saobraćajni prelaz.

„Ranije nisu postojale takve tehnologije, ali su se kod nas sada pojavile“, rekao je Putin i dodao da je sve dobro, naporno i kvalitetno odrađeno i skoro sve – korišćenjem sopstvene tehnologije.

Ruski lider takođe je zahvalio graditeljima mosta.

Most na Krim iz Krasnodarskog kraja najduži je most u Rusiji. Njegova dužina iznosi 19 kilometara. Početak drumskog saobraćaja prvobitno je planiran za decembar 2018. godine, ali su radovi završeni pre roka. Putin je 15. maja otvorio automobilski saobraćaj na mostu preko Kerčkog moreuza. Most je pušten u saobraćaj 16. maja prošle godine, a železnički saobraćaj – 23. decembra 2019.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala