Ministarstvo spoljnih poslova Rusije dobilo odeljenje za informacionu bezbednost

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novo, 42. odeljenje Ministarstva spoljnih poslova Rusije baviće se realizacijom državne politike u oblasti međunarodne informacione bezbednosti, navodi se na stranici Ministarstva na Fejsbuku.
„Odeljenje će se baviti razvojem i realizacijom državne politike u oblasti međunarodne informacione bezbednosti, uključujući borbu protiv upotrebe informacione tehnologije u vojno-političke, terorističke i druge zločinačke svrhe“, objasnilo je Ministarstvo.

Odeljenje će nadgledati „aktivnosti međunarodnih organizacija i foruma u ovoj oblasti, bilateralni rad, kao i međunarodne i političke aspekte upotrebe interneta“.

U saopštenju se dodaje da će odeljenje pripremati predloge za modernizovanje regulatornog pravnog okvira za saradnju sa drugim zemljama, međunarodnim organizacijama i nadležnim nevladinim organizacijama u oblasti informacione bezbednosti.

Ono će, takođe, učestvovati u razvoju i koordinaciji nacionalnih mera za informacionu bezbednost u oblasti međunarodne saradnje i međunarodnih odnosa.

Ministarstvo podseća da je predsednik Rusije Vladimir Putin ranije potpisao ukaz kojim se u Ministarstvu spoljnih poslova formira 42. odeljenje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala