Kod Hrama mirno, razišli se i građani i policija /video/

© Sputnik / Nebojša PopovićVernici ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici
Vernici ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ispred Hrama je došlo do incidenta kada je jedan od građana nasrnuo na lidera Prave Crne Gore Marka Milačića. Milačić je prethodno uzeo policijski megafon i pozvao okupljene ispred Hrama da se mirno raziću i da dođu sutra u većem broju.

Ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici trenutno je mirno, a odatle su se razišli i građani i pripadnici policije, javljaju „Vijesti“.

Prethodno je ispred Hrama došlo i do manjeg incidenta, kada je jedan od građana nasrnuo na lidera Prave Crne Gore Marka Milačića posle njegovog poziva da se građani raziđu i da se sutra okupe u još većem broju.

Nakon toga policija je primenila sredstva prinude i rastjerala okupljene.

Okupljeni su pevali „Policijo braćo mila, ne slušajte više Mila“.

Građani kamenovali policiju, upotrebljen suzavac

Crnogorska policija saopštila je da su građani kamenovali policiju na protestima u Podgorici, a izvori Sputnjika javili su da je policija upotrebila suzavac.

„Građani su večeras blokirali kružni tok prema Aerodromu ’Podgorica‘, kamenovali policijsku patrolu koja se nalazila u blizini, a nakon dolaska Interventne jedinice nastavili su kamenovanje, kojom prilikom je jedan policijski službenik povređen u predelu glave, dok su tri policajca zadobila povrede u predelu tela“, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

„Policijska patrola je večeras oko 19 časova primetila grupu građana koja se sumnjivo ponašala i pokušala da ih legitimiše, što su oni odbili i kamenovali dva policajca i vozilo“, navodi se u saopštenju crnogorske policije dostavljenom Tanjugu.

Grupa građana je, kako se navodi, blokirala saobraćaj na kružnom toku prema Aerodromu „Podgorica“, a na lice mesta je odmah upućena Interventna jedinica policije.

„Prilikom preduzimanja zakonskih mjera i radnji, građani su kamenovali službenike Interventne jedinice, kada je u glavu kamenicom pogođen službenik Centra bezbednosti Podgorica Dalibor Živković. On je zadobio povrede glave i transportovan je u Urgentni blok na ukazivanje pomoći“, stoji u saopštenju.

Zbog blokade puta Hitna pomoć nije uspela da dođe do povređenog policajca, koga je do Urgentnog bloka trasportovao jedan građanin koji mu je i ukazao pomoć, a kome se crnogorska policija u saopštenju zahvalila.

Osim Živkovića, navodi se, još tri službenika Uprave policije su u ovom događaju zadobila lake telesne povrede.

Blokada koju su građani uspostavili je otklonjena i saobraćaj se odvija normalno.

„U toku su dalje policijske mjere i radnje na identifikovanju i procesuiranju lica“, kaže se u saopštenju.

Uprava policije Crne Gore ukazuje na činjenicu da pozivi verskih velikodostojnika „dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povrjeđivanja policijskih službenika“ i upozorava da će za ovakve buduće incidente smatrati da su „odgovorni organizatori ovih aktivnosti, uključujući i crkvene velikodostojnike“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala