Blamaža uživo: Kolinda nije ni shvatila šta je poručila biračima /video/

© Printscreen / N1Nova Kolindina blamaža
Nova Kolindina blamaža - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na hrvatskoj televiziji N1 za danas je bilo zakazano sučeljavanje predsedničkih kandidata, ali se Zoran Milanović nije pojavio, pa je gošća bila samo Kolinda Grabar Kitarović. Hrvatski mediji prenose njen neobičan lapsus tokom ove TV emisije.

Trenutna predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović imala je kratko vreme da se obrati biračima, pa ih je pozvala da glasaju na izborima i zaokruže kandidata pod brojem 1.

Tu nastaju problemi, jer je ovim rečima ona zapravo pozvala birače da glasaju za — Zorana Milanovića!

​Kolinda je, naime, kandidat broj dva na izborima u drugom krugu.

„Dragi birači, pozivam vas da izađete na izbore 5. januara i date glas za Hrvatsku koja nastavlja proces rasta i razvoja, za Hrvatsku koja zna i može bolje, Hrvatsku koja je ponosna na svoje vrednosti, koja ne oseća kompleks manje vrednosti u svetu, nego je ravnopravan sagovornik. Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1, Kolinda Grabar Kitarović“, poručila je predsednica biračima sa N1.

Kada se prave glasački listići za drugi krug izbora u Hrvatskoj, kandidati se ne stavljaju na popis abecednim redom, nego se redosled pravi na osnovu broja glasova koje su dobili u prvom krugu.

Budući da je Milanović osvojio najviše glasova u prvom krugu, on je taj koji je kandidat broj 1 u drugom krugu.

Podsetimo, ovo nije prvi neobičan događaj u vezi sa Kolindom Grabar Kitarović i njenim protivkandidatima tokom kampanje za predsednika.

Naime, tokom posete hrvatske predsednice i kandidatkinje za novi predsednički mandat HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović Kutini, sa razglasa se čula pesma njenog protivkandidata, pevača Miroslava Škore, što je izazvalo komičnu reakciju njenog stranačkog kolege Romana Resaveca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala