Novi pritisak na Srbe: Vođa „Noćnih vukova Crna Gora“ pozvan u policiju

© Fejsbuk / Noćni vukoviVukoman Bulatović
Vukoman Bulatović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vođa Motorističkog kluba „Noćni vukovi Crna Gora“ Vukoman Bulatović pozvan je na informativni razgovor u stanicu policije u Podgorici, što predstavlja nastavak pritiska na Srbe u Crnoj Gori i vernike Mitropolije crnogorsko-primorske.

Portal IN4S je pozvao Bulatovića da proveri ovu informaciju, a vođa „Noćnih vukova Crna Gora“ je potvrdio da je ona tačna.

Bulatović je kazao da ga je policija pozvala na informativni razgovor, povodom dešavanja u Crnoj Gori koja su izazvana usvajanjem takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti.

On je istakao da su „Noćni vukovi“ organizacija koja se ne bavi dnevnom politikom, niti ih ona zanima, ali su privrženi Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

„Poziv na informativni razgovor doživljavam kao još jedan pritisak na pripadnike srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i na vernike Srpske pravoslavne crkve, koji imaju uticaj na narod“, kazao je Bulatović.

On je dodao da ima dovoljno godina i iskustva, te da ga nikakva upozorenja i pozivi na informativne razgovore ne mogu pokolebati u njegovim uverenjima.

Pripadnici „Noćnih vukova“ u Crnoj Gori i ranije su bili meta policijskog pritiska. Podsećamo da su Bulatović i još trojica „noćnih vukova“ u oktobru prošle godine privedeni u policijsku stanicu na Cetinju, samo zato što su, na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske, bili u pratnji patrijarha Antiohije i celog Istoka Jovana X i srpskog patrijarha Irineja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala