Novak i Tijana najbolji sportisti Srbije!

© AP Photo / Bernat ArmangueNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teniser Novak Đoković i odbojkašica Tijana Bošković najbolji su sportisti Srbije za 2019. godinu u tradicionalnom 26. izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Đoković i Boškovićeva odbranili su titule osvojene prošle godine.

Srpski teniser je u godini na izmaku osvojio dva gren slema — Australijan open i Vimbldon, i osmi put u karijeri dobio ovo priznanje, dok je Boškovićeva, višestruka najbolja odbojkašica Evrope, predvodila Srbiju do odbrane evropske titule u Turskoj i drugi put dobila nagradu, prenosi Tanjug.

Na večerašnjoj svečanosti u Domu Narodne skupštine Srbije evropski šampioni odbojkaši su proglašeni za najbolji muški tim, dok su odbojkašice četvrti put uzastopno, a ukupno 10. put najbolje u ženskoj konkurenciji.

© Tanjug / TANJA VALICNa večerašnjoj svečanosti u Domu Narodne skupštine Srbije evropski šampioni odbojkaši su proglašeni za najbolji muški tim, dok su odbojkašice četvrti put uzastopno, a ukupno 10. put, najbolje u ženskoj konkurenciji
Novak i Tijana najbolji sportisti Srbije! - Sputnik Srbija
Na večerašnjoj svečanosti u Domu Narodne skupštine Srbije evropski šampioni odbojkaši su proglašeni za najbolji muški tim, dok su odbojkašice četvrti put uzastopno, a ukupno 10. put, najbolje u ženskoj konkurenciji

Selektor odbojkaša Slobodan Kovač dobio je nagradu za najboljeg trenera, a najbolji mladi sportista je karatistkinja Ivana Perović, juniorska šampionka sveta.

Dobitnik trofeja Olimpijsko srce „General Đukić“ je predsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić.

Najuspešniji sportista iz redova Vojske Srbije je atletičar desetar Đuro Borbelj.

Na svečanosti su uz brojne zvanice i bivše sportiste prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala