Dobrovoljci iz Beograda krenuli u potragu za Monikom

© Jelena Ćosin, Večernje novostiPolicija na terenu
Policija na terenu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekoliko desetina dobrovoljaca krenulo je jutros iz Beograda ka Knjaževcu kako bi pomogli policajcima u potrazi za Monikom Karimanović (12), devojčicom koju je pre punih osam dana, na putu do škole, oteo višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin.

Dobrovoljci su se okupili na jednoj pumpi na auto-putu u Beogradu i krenuli su put sela u okolini Knjaževca kako bi se uključili u potragu za nesrećnom devojčicom, prenosi „Blic“.

„Idemo kao građani, kao zabrinuti roditelji, da se stavimo na raspolaganje pripadnicima policije kako bismo svi zajedno pomogli u hvatanju silovatelja. Plan je da najpre razgovaramo sa policijom koja će nas, ukoliko smatra da je to potrebno, uputiti šta da radimo nadalje“, objašnjava Vladimir Savić, organizator puta.

Kako kaže, u interesu cele države je da se taj monstrum uhvati, jer Srbiji je dovoljna jedna Tijana Jurić.

„Svako dete je važno i ovde je reč o visokom stepenu društvene opasnosti. I sam sam bio policajac, razumem da je konfiguracija terena takva da otežava potragu, ali smatramo da svako od na može na neki način da pruži svoj doprinos i to je ono što nas je motivisalo da krenemo na put“, kaže Savić.

Pozivaju i druge građane da im se priključe

Beogradsku ekipu spasilaca trenutno čini desetak građana i građanki, a plan je da se usput pokupe još neki ljudi koji su se odazvali Savićevom apelu na društvenim mrežama.

„Plan je takođe da ne radimo ništa na svoju ruku, ne želimo da odmognemo policiji, već da delujemo isključivo onako kako oni kažu. Čak ako kažu da im nismo potrebni, mi ćemo se vratiti u Beograd. Želim da napomenem da ovo nema za cilj nikakvu ličnu promociju niti ima političku konotaciju, mi smo pre svega zabrinuti roditelji“, kaže Savić.

Oni su pozvali i sve građane iz drugih gradova da krenu svojim kolima ka Knjaževcu i Svrljigu.

Potraga za otetom devojčicom i Malčanskim berberinom traje već punih osam dana i uglavnom je skoncentrisana na sela u okolini Knjaževca, gde je pronađeno više tragova njihovog boravka, kao i nekoliko svedoka koji su videli monstruma sa devojčicom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala