Direktor policije: Pronađeni DNK tragovi, nije isključeno da Malčanskom berberinu neko pomaže

© MUP Republike SrbijeNinoslav Jovanović zvani Malčanski berberin
Ninoslav Jovanović zvani Malčanski berberin - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Potraga za 12-godišnjom Monikom Karimanović traje već deveti dan, a pored više od 600 ljudi, u akciju su uključeni dronovi, helikopteri, termovizijske kamere, rekao je jutros direktor policije Vladimir Rebić.

Policija još ne zna gde se nalaze 12-godišnja Monika i Ninoslav Jovanović, za koga se veruje da je oteo devojčicu, rekao je Rebić, dodajući da je policija na terenu 24 sata.

„Kad je majka prijavila nestanak, izašli smo na teren, dali objavu, sve patrole su obaveštene i imale njenu sliku. U prvom trenutku nismo imali predstavu ko je, obavljeni su razgovori sa drugovima, nastavnicima. Izvršen je uvid u kamere na tom prostoru, na jednoj lokaciji smo je videli na kamerama i dalje nismo, nije bilo kamera koje pokrivaju“, rekao je Rebić za RTS.

Daljom istragom je policija, kaže, posumnjala da bi Jovanović mogao da bude izvršilac.

„U nekom trenutku smo saznali da je ukradeno jedno vozilo na području Malče i viđeno je u Suvom Dolu, pa smo to povezali. Vozilo je pronađeno, izvršene su forenzičke obrade u vozilu i u ponedeljak smo već znali da su oni bili u vozilu, i tada je istraga usmerena ka njima“, ukazao je direktor policije.

Do petka su se javila dva svedoka koji su rekli da su 12-godišnju Moniku i Jovanovića videli na nekim lokacijama, a na dvema lokacijama pronađeni su njihovi DNK tragovi.

„Na tim lokacijama pronađena su dva jastuka, dva ćebeta... Očigledno ne noći sam“, naveo je Rebić, ukazujući da je do sada policija pretražila oko 50 sela i zaselaka na kojima bi Jovanović mogao da se krije sa devojčicom.

Policija ne isključuje mogućnost da otmičaru neko pomaže

Narednih dana očekuju se loše vreme, sneg, ali direktor policije kaže da ih to neće omesti.

„Imamo termovizijske kamere i kamere koje prepoznaju na osnovu toplote. Nijedan detalj se ne prepušta slučaju“, navodi Rebić.

Proveravaju se, dodaje, i objave na društvenim mrežama.

„Neko je napisao da je viđen u Požarevcu, policija odmah to proverava. Imali smo slučaj da je neko u Nemačkoj pokušavao da pristupi njegovom profilu. Nemci su to proveravali, radi se o čoveku koji je pokušavao da mu ukine profil“, ispričao je Rebić.

Policija takođe nije isključila mogućnost da Jovanoviću neko pomaže.

„On je asocijalan, ali su pronađeni neki ljudi sa kojima je bio u kontaktu“, dodaje direktor policije.

Rebić je naveo da policiju u optimizmu drži činjenica da Jovanović u prethodnim slučajevima nije ubijao svoje žrtve.

„Kolege iz niške policije radile su njegov profil, angažovani su psiholozi, skenirano je njegovo ponašanje, pokrivamo lokacije koje su njegove opsesije, ne mogu zbog istrage da kažem koje su“, naveo je direktor policije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala