Ruska crkva: Zakon će destabilizovati situaciju u Crnoj Gori

© Press-služba Patriarhii RPC / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Svetog sinoda Ruske pravoslavne crkve u Minsku
Zasedanje Svetog sinoda Ruske pravoslavne crkve u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zakon koji se tiče crkava u Crnoj Gori neće doneti nikakvu korist toj zemlji i destabilizovaće situaciju, poručuju iz Ruske pravoslavne crkve u Moskvi.

Sekretar Odeljenja Crkve za odnose sa drugim crkvama protojerej Igor Jakimčuk na pitanje šta znači usvajanje tog zakona, kaže da to „govori o zavisnosti crnogorskog rukovodstva od međunarodnih centara moći“.

„Objektivno taj zakon neće doneti nikakvu korist crnogorskoj državi, on će destabilizovati situaciju. Ali očigledno postoji nalog i on se sprovodi“, rekao je on.

Jakimčuk je kazao i da je usvajanje tog zakona izazvalo negativnu reakciju crnogorske javnosti. „Organizuju se mitinzi, demonstracije, protesti. Srpska pravoslavna crkva je crkva većine crnogorskog naroda, a ovaj zakon će narušiti prava vernika“, dodao je.

Podsetimo, u Skupštini Crne Gore glasovima vladajuće većine i SDP-a juče je usvojen Zakon o slobodi veroispovesti.

Za Zakon je glasalo 45 poslanika DPS-a, SD-a, Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative, Force i SDP-a.

Zakon, kojem se protivi većinska Crna Gora, na čelu sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, zbog kojeg su u glavnom gradu Crne Gore Podgorici juče bile uvedene policijska blokada i vanredno stanje, izglasan je nakon sukoba i incidenata.

Privedeno je svih 18 poslanika Demokratskog fronta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala