Popović: Ovo je nasilje crnogorskog antisrpskog NATO režima, Srbija mora odgovoriti

Pratite nas
NATO stoji iza nasrtaja na Srbe u Crnoj Gori i BiH, izjavio je danas predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović, zaključujući da na nasilje crnogorskog antisrpskog režima ne sme izostati odogovor Srbije.

„Srpski narod u regionu, a posebno u Crnoj Gori i BiH, nalazi se poslednjih dana pod velikim pritiskom koji ugrožava njegov identitet, duhovnost i slobodu“, naveo je Popović u saopštenju.

„Sada moramo otvoreno da kažemo da NATO stoji iza svih ovih pokušaja da se Srbi slome i da se našem narodu oduzmu sloboda i nezavisnost“, dodaje Popović.

U Crnoj Gori, kako kaže, kriminalni i antisrpski režim Mila Đukanovića pokušava da uništi Srpsku pravoslavnu crkvu i identitet našeg naroda.

„Iza toga stoji NATO koji time želi da uništi svaki otpor u Crnoj Gori, u kojoj ga većinski narod, koji nije zaboravio njegove bombe i stradanja, ne želi i prezire“, ističe Popović.

U BiH se preti Srbiji, kako kaže, NATO trupama na Drini, i vrši se ogroman pritisak da se Republika Srpska i Srbi saglase sa ulaskom te države u NATO.

Popović navodi, takođe, da nema nikakve iluzije da su svi ovi događaji u Crnoj Gori i BiH koordinisani od strane NATO-a, kako bi izazvali dodatne napetosti i razdor u srpskom narodu, sa krajnjim ciljem da se slomi svaki otpor Srba, kao poslednjeg naroda na Balkanu koji se odlučno protivi pristupanju tom vojnom savezu.

„Otud otvoreno nasilje koje je pokazao antisrpski režim Mila Đukanovića prema srpskim poslanicima u crnogorskoj Skupštini, hapseći ih bez ikakvih obzira na demokratske principe i ljudska prava. To samo pokazuje da taj režim ima podršku NATO pakta za čije interese isključivo i radi“, navodi Popović.

Zbog toga je, poručuje Popović, sada potrebno da se najsnažnije podrže Srbi u Crnoj Gori i naša Srpska pravoslavna crkva u njihovoj borbi da sačuvaju svoje postojanje na tim prostorima.

Ovo nasilje ’crnogorskog antisrpskog NATO režima‘ nad srpskim narodom i njegovim predstavnicima ne sme da se prećuti i ostane bez odgovora Srbije“, naglasio je Popović.

„Moramo da zaštitimo naš narod u Crnoj Gori svim sredstvima, i nijedna mera, od proterivanja ambasadora, pa do finansijskih i privrednih sankcija prema predstavnicima tog režima, ne sme biti isključena. A znamo u kojim su sve sektorima predstavnici režima Mila Đukanovića prisutni u Srbiji i šta rade i preko koga rade, šireći svoj uticaj i prisustvo za svoj račun i za račun svojih nalogodavaca u NATO-u“, zaključio je Popović u saopštenju, a preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala