Petsto policajaca, lovci, helikopteri — intenzivna potraga za otmičarem 12-godišnje Monike

© Jelena Ćosin, Večernje novostiPolicija na terenu
Policija na terenu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekoliko stotina policajaca u svim selima oko Knjaževca i dalje traga za devojčicom Monikom Karimanović i osumnjičenim za njenu otmicu Ninoslavom Jovanovićem.

U potrazi je angažovan ogroman broj pripadnika MUP-a, pre svih — policajci sa lokala koji dobro poznaju teren, ali tu su i pripadnici Žandarmerije, helikopterske jedinice i jedinice sa lovačkim psima, rečeno je jutros Tanjugu u MUP-u.

Načelnik niške policije Slaviša Virijević rekao je za RTS da je na terenu oko 500 policajaca.

Žandarmi i policajci pretražili su juče u toku popodneva sve kuće i vikendice u Glogovcu i šumu u okolini tog knjaževačkog sela, a pre toga pretraženo je i selo Podvis. Oba mesta nalaze se u blizini mesta Orešac, gde je osumnjičeni otmičar, poznat kao Malčanski berberin, skrivao devojčicu u noći između utorka i srede.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za televiziju „Prva“ da MUP neće stati, i da, kako je naveo, nijedan čovek neće spavati dok se Monika ne pronađe.

„Očekujem da ovi napori daju rezultat. Svi očekujemo dobru vest. Nadamo se da ćemo moći da je saopštimo građanima uskoro. MUP neće stati, neće spavati nijedan čovek dok se Monika ne pronađe“, poručio je Stefanović.

On je zahvalio i lovačkim udruženjima i drugim ljudima koji su se uključili u potragu.

Jovanović je prvi put za silovanje devojke i devojčice 1996. godine osuđen na deset godina robije i pušten uslovno posle devet godina, da bi odmah počinio novo krivično delo.

Oteo je i silovao devojčicu od 12 godina, zatim je oteo još jednu devojčicu, koja je uspela da pobegne. Tada je osuđen na 15 godina, ali mu je sud smanjio kaznu na 12 godina.

Izašao je iz zatvora u januaru prošle godine, nakon čega je preko društvene mreže „Fejsbuk“ uznemiravao žene, a pisao je na istoj mreži i na stranici za otkup kose, zbog čega je uhapšen u oktobru prošle godine i u zatvoru je proveo pet meseci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala