Policija noćas brutalno pretukla episkopa Metodija

© Sputnik / Nebojša PopovićMitropolit Amfilohije i vladike Joanikije i Metodije ispred crnogorskog parlamenta
Mitropolit Amfilohije i vladike Joanikije i Metodije ispred crnogorskog parlamenta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na mostu na Đurđevića Tari policija je noćas, u toku protesta protiv donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, brutalno pretukla preosvećenog episkopa dioklijskog gospodina Metodija.

Policija je noćas, u toku protesta protiv donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, na mostu na Đurđevića Tari brutalno pretukla preosvećenog episkopa dioklijskog gospodina MetodijaVladiku i pojedine vernike su oborili na zemlju i tukli pendrecima i nogama“, navodi se na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Povređena su i dva vernika, koja su pokušavala da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost, i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici.

„Ovim činom najbolje se potvrdila istinitost reči premijera Markovića, koji je u Skupštini rekao da policija ne sme da primeni silu protiv vernika, kakav Zakon o slobodi veroispovesti je usvojen i koliko su Crkva i verni narod slobodni u savremenoj Crnoj Gori“, navodi se u tekstu objavljenom na sajtu Mitropolije.

Osećam se dobro, ne osuđujem policiju

Episkop Metodije izjavio je danas da se sada oseća dobro i da se vratio vršenju svojih dužnosti. Naglasio je da ne osuđuje policiju, za koju je svestan da je morala da vrši svoju dužnost, i da ne bi želeo da ovaj incident doprinese zaoštravanju ionako teške situacije u Crnoj Gori.

On je rekao da je sada najbitnije sačuvati mir i pribranost, prenosi RTRS pisanje crnogorskih medija.

Prema njegovim rečima — dva vernika su bila pretučena u momentu kada je policija pokušala da deblokira put, gde se nalazio i on kao podrška svojim vernicima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala