Malagurski: Raskrinkaću falsifikovanje istorije u bratskoj Crnoj Gori!

© SputnikBoris Malagurski za Sputnjik
Boris Malagurski za Sputnjik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Boris Malagurski najavio je novi film, koji će, kako kaže, raskrinkati falsifikovanje istorije u bratskoj Crnoj Gori. Svet mora da sazna istinu, zaključuje on.

„U svetlu sinoćnih događaja u Crnoj Gori, tokom kojih su uhapšeni svi srpski poslanici u Skupštini Crne Gore, kao i na desetine poštenih i časnih građana, nakon što je narod masovno izašao na ulice, pobunio se protiv terorističkog režima Mila Đukanovića i blokirao sve puteve u Crnoj Gori, odlučio sam da ne budem nemi posmatrač monstruoznog NATO represivnog aparata koji godinama Srbima u Crnoj Gori oduzima pravo na identitet i jezik, a sada pokušava da nam otme i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, te sam prelomio da moj sledeći dokumentarni film bude o Crnoj Gori (više)“, naveo je Malagurski.

„Kako je moguće da se dva brata različito deklarišu po pitanju etničke pripadnosti, iako su od istih roditelja? Jedan je Srbin, drugi tvrdi da je Crnogorac. U zemlji u kojoj je identitet postao političko oruđe u rukama jednog čoveka, koji je u vrhu vlasti 30 godina, gde se fabrikuje jezik dodavanjem izmišljenih slova i privatizuje sve materijalno, sada režimska klika želi srpskom narodu da otme i duhovnost, da oduzme Ostrog i privatizuje Njegoša“, kaže on.

„Ne smemo više da ćutimo, vreme je da se izborimo za istinu i pravdu! Takođe bih iskoristio priliku da najavim dolazak našeg aktuelnog filma „Težina lanaca 3“ u gradove širom Crne Gore, počevši od premijere u Podgorici 28. februara — svi podaci će na vreme biti objavljeni na zvaničnom sajtu filma. Još jednom se zahvaljujem svima koji su donirali za ovaj film i nadam se da ćete donirati i za film o Crnoj Gori: https://bit.ly/37bD8V7“, rekao je Malagurski.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala