Kultura u 2019: Šta nedostaje?

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šta je sve obeležilo kulturu u 2019. godini i koji su to događaji po kojima ćemo je pamtiti — pitanja su na koja odgovore, u novogodišnjem izdanju emisije „Orbita kulture“, daju kulturni poslenici čiji je rad bio uočljiv u proteklih 12 meseci.

Na ovu temu razgovaramo sa književnim kritičarem i pesnikom Gojkom Božovićem, glavnim urednikom izdavačke kuće „Arhipelag“, teoretičarom filma i filmskim kritičarem Božidarom Zečevićem, dobitnikom ovogodišnje nagrade FCS-a za ukupni doprinos filmu, i arhitektom Slobodanom Maldinijem, inicijatorom jedinstvenog konkursa i monografije u nastajanju „Umetnost danas“.

Kultura u 2019: Šta nedostaje?

O kulturi u godini za nama, njenim uzletima, ali i problemima, malim procentima izdvojenim iz budžeta, ali i strasti i upornosti kojima se mora osvajati više prostora za kulturu, o uspostavljanju dobrog odnosa između svetskih trendova i nacionalne kulture — o svemu tome razgovaramo sa ministrom kulture i informisanja u Vladi republike Srbije Vladanom Vukosavljevićem.

Jedan od najpopularnijih i najtraženijih srpskih glumaca Miloš Biković otkriva za Sputnjik sve o novim ulogama i novim izazovima koji su pred njim u 2020. godini.

Emisiju „Orbita kulture“ slušajte subotom od 10 časova na talasima Radija Studio B i onlajn na našem sajtu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala