Potresno svedočenje putnika sa kobnog leta iz Alma Ate: Pomagali smo ranjenima

© Press-služba Meždunarodnogo aэroporta Alma-Atы / Uđi u bazu fotografijaPad aviona u Kazahstanu
Pad aviona u Kazahstanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Putnik aviona koji se srušio odmah po uzletanju sa aerodroma u Alma Ati Aslan Nazarlijev rekao je da su svi preživeli putnici pomagali poverđenima kako bi ih izvukli iz aviona, jer je postojala opasnost da se letelica zapali.

„Sedeo sam u 15. redu aviona. Odmah nakon što se avion srušio počeli smo da izlazimo na ulicu. Ubrzo zatim smo shvatili da ima puno povređenih i krenuli smo da ih izvlačimo iz aviona. Bilo je jako mračno, jer još uvek nije izašlo sunce. Svi smo u rukama držali telefone sa upaljenim blicevima kako bi smo videli šta se dešava“, ispričao je on.

„Meni ništa nije bilo, baš kao i većini koji su sedeli od 15. reda pa nadalje ka repu aviona. Kada su stigle službe, rekli su nam da možemo da idemo, zapisali su naša imena i puštali nas, a nastavili su da pomažu povređenima. Pomoć je stigla 15-ak minuta nakon nesreće“, dodao je.

Nazarlijev je rekao i da su povređeni samo oni koji su sedeli u prednjem delu letelice, dok su ovi koji su sedeli od 15. reda pa nadalje uglavnom bili nepovređeni.

Najmanje 15 ljudi je poginulo, a preko 66 povređeno u padu aviona „Foker-100“ u Kazahstanu ubrzo nakon poletanja iz Alma Ate u Kazahstanu.

Mediji navode da je avion naglo počeo da gubi visinu, udario u betonsku ogradu, a potom i u dvospratnu zgradu u blizini aerodroma. U letelici je bilo 93 putnika i pet članova posade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala