Incident u Skupštini Crne Gore, reagovalo obezbeđenje /video/

© Foto : / FB/ Marina JočićIncident u Skupštini Crne Gore
Incident u Skupštini Crne Gore  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Skupštini Crne gore došlo je do incidenta tokom sednice na kojoj se glasalo o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti. Skupštinsko obezbeđenje je ušlo u plenarnu salu i stalo između predsednika Skupštine Ivana Brajovića i poslanika DF-a. Poslanici DF-a traže da se sednica odloži za sutra.

Premijer Marković i ministri napustili su plenarnu salu, poslanici DF-a Milan Knežević i Andrija Mandić polomili su deo tehnike koja se nalazi na stolu predsedavajućeg.

Incidentu je prethodila eksplozija u skupštinskoj sali, a novinarima je rečeno da je u pitanju petarda. Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, poslanik SDP-a Ranko Krivokapić gađan je flašom u glavu.

Milun Zogović (DF) gađao je flašom Ivana Brajovića. Petardu ili najverovatnije suzavac u salu je bacio šef kluba DF-a Milutin Đukanović.

„Mi smo spremni da se bijemo sa vama, svemu smo naredni, ovo je naš dom, mi smo poslanici, ovo nije vaš dom. Sednica se neće nastaviti dok se obezbeđenje ne obračuna sa DF-om“, rekao je Andrija Mandić, dok su poslanici DF-a bili u sali Skupštine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala