Ruski poslanik: Sporni crnogorski zakon o crkvama antihrišćanski

© AP Photo / Risto BozovicSveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori na protestu protiv usvajanja verskog zakona kojim će se otvoriti put za oduzimanje crkvene imovine
Sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori na protestu protiv usvajanja verskog zakona kojim će se otvoriti put za oduzimanje crkvene imovine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član Odbora Državne dume Rusije za međunarodne poslove Sergej Železnjak izjavio je da je Predlog zakona o slobodi veroispovesti koji razmatra Skupština Crne Gore antihrišćanski akt koji faktički označava da država oduzima crkvene svetinje i crkvenu imovinu.
„Mi u Rusiji izražavamo solidarnost i podršku mitropolitu Amfilohiju, sveštenstvu i monaštvu Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve“, rekao je Železnjak za Sputnjik.
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija
Zakonodavni odbor: Predlog zakona o slobodi veroispovesti — ustavan

Ruski poslanik je podsetio da su Sinod Ruske pravoslavne crkve, poglavari drugih pravoslavnih crkava, papa Rimokatoličke crkve i predstavnici Evropske unije protiv usvajanja tog zakona. Železnjak ističe da su predstavljeni autoritativni zaključci da Predlog zakona grubo krši osnovne akte međunarodnog i evropskog zakonodavstva, politička, građanska i ljudska prava.

Parlamentarac je naglasio da podrška vernicima SPC u Crnoj Gori predstavlja „sastavni deo borbe za jačanje civilizacijskog jedinstva Rusije, Srbije i Crne Gore“. Prema njegovim rečima, to pitanje, zajedno sa borbom za teritorijalni integritet Kosova i Metohije kao dela Srbije, i danas ostaje kamen-temeljac čitave balkanske agende.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala