Negirano da je Aleksej Navaljni uhapšen

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaPripadnik policije i policijsko vozilo u Moskvi
Pripadnik policije i policijsko vozilo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pretres kancelarije Fonda za borbu protiv korupcije u Moskvi odvijao se u okviru istrage krivičnog slučaja, a nijedna osoba nije uhapšena, saopštila je pres-služba Federalne službe izvršitelja Rusije.

„Uprava Federalne službe izvršitelja Rusije sprovodi istragu u Fondu za borbu protiv korupcije u okviru krivičnog postupka. Tokom istrage nijedno lice nije uhapšeno“, navodi se u sopštenju.

Kasnije je Navaljni na svom nalogu na Tviteru objavio da nije bilo hapšenja tokom pretresa.

„Poslednje informacije: niko nije uhapšen. Mene su na silu izvukli iz kancelarije (čemu to)“, napisao je Navaljni.

Ranije je portparolka Fonda za borbu protiv korupcije Kija Jarmiš saopštila da je u kancelarijama Fonda u toku pretres, a da je osnivač Fonda Aleksej Navaljni uhapšen.

Ministarstvo pravde je 9. oktobra unelo Fond za borbu protiv korupcije na spisak Nevladinih organizacija — stranih agenata. Prema podacima Ministarstva, Fond se bavi političkim aktivnostima, a finansira se iz inostranstva.

Istražni komitet istražuje krivični postupak o legalizaciji novčanih sredstava, kojima je Fond finansiran. Prema istrazi, od januara 2016. godine do decembra 2018. osobe koje su zaposlene u Fondu dobile su veliku sumu novca u rubljama i stranoj valuti, a sredstva su stečena na nezakonit način.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala