Milačić jutros ispred Hrama: Vlast kreće u klasičnu torturu /video/

© Prava Crna GoraPristalice Prave Crne Gore jutros ispred crkve u Podgorici
Pristalice Prave Crne Gore jutros ispred crkve u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Marko Milačić, čija je partija Prava Crna Gora cijelo veče provela ispred Skupštine, saopštio je u živom uključenju na Fejsbuku da je vlast odlučila da krene u klasičnu torturu.

„Vjerovali ili ne, kao da je riječ o teroristima, policija je blokirala čitav širi centar gada Podgorice. Grad izgleda kao da je ratno stanje. I ne samo to, nego su doveli i policijske konje, ogroman je broj policije, ali prema informacijama koje imamo, uveliko dolaze i kolone automobila i ovdje (Hram Hristovog vaskrsenja) ćemo se okupljati u narednih nekoliko sati“, kazao je Milačić.

On je pojasnio da će se ovdje koordinirati sa sveštenstvom koje dolazi i predstavnicima drugih političkih partija, jer je Hram u Podgorici jedina slobodna teritorija.

Pozvao je narod da ne dolazi samoinicijativno, što je stav i sveštenstva u Mitropoliji, već da se svi zajedno okupe kod Hrama, gdje će planirati naredne korake.

Poslanički klub Demokratskog fronta uputio je putem Fejsbuka poziv vernicima SPC da se danas u 11.00 sati okupe u znak protesta ispred Skupštine Crne Gore, na kojoj je planirana rasprava i izglasavanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Uprava policije Crne Gore sinoć je saopštila da nije podneta prijava za održavanje javnog okupljanja u Podgorici i da će organizatori snositi zakonom predviđene posledice.

O tome kako Crna Gora zakonom o vjeroispovijesti sledi ukrajinski scenario čitajte u posebnoj analizi

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala