Iza progona Sputnjika u Estoniji stoji London

© Sputnik / Vadim AncupovSuveniri estonskog Sputnjika
Suveniri estonskog Sputnjika  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Visoki izvor u Moskvi saopštio je Sputnjiku da „iza progona novinara Sputnjika u Estoniji stoje britanski pokrovitelji“.

„Vlasti Velike Britanije su u poslednje vreme preduzele niz agresivnih koraka protiv ruskih medija: naterale su dopisnika ruskog lista da napusti London, nisu izdale vizu za rad ruskom novinaru u Britaniji, ne puštaju jedan broj ruskih novinara na događaje, namerno im otežavaju rad“, podsetio je izvor.

Rusija će to uzeti u obzir kada bude donosila simetrične mere, zaključio je on.

Ranije je objavljeno da je London bez objašnjenja u 2019. godini odbio da izda vize jednom broju ruskih novinara što je očigledno narušavanje njihovih prava. Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova, komentarišući situaciju, izjavila je da niko nije ukinuo princip reciprociteta.

Zaposleni u estonskom Sputnjiku su prošle nedelje dobili pisma iz policije i pravosudnih organa sa direktnim pretnjama da će protiv njih biti pokrenut krivični postupak ukoliko do 2020. godine ne prekinu da rade za MIA „Rusija sevodnja“.

Navodi se da su poslednjih meseci zaposleni u estonskoj redakciji Sputnjika više puta pozivani u policiju na informativne razgovore, tokom kojih im je preporučeno da napuste tu agenciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala