Crnogorski MUP: Policija će procesirati odgovorne za neprijavljeni skup

© Marko MilačićCrnogorski policajac koji obezbeđuje miting DF u Podgorici
Crnogorski policajac koji obezbeđuje miting DF u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Upravi policije Crne Gore nije podneta prijava za održavanje javnog okupljanja u Podgorici za 26. decembar, pa će organizatori snositi zakonom predviđene posledice, saopštio je crnogorski MUP.

„Svako eventualno okupljanje mimo odredbi Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama biće sankcionisano, a organizator će snositi zakonom predviđene posledice. Ovim putem pozivamo sve građane da se uzdrže od izlaska na medijski najavljena okupljanja, kao i da poštuju pozitivne zakonske propise i odgovorno doprinesu očuvanju javnog reda i mira“, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Takođe, MUP Crne Gore navodi da policija neće dozvoliti okupljanja u blizini štićenih objekata, a postupaće po zakonskim ovlašćenjima u cilju održavanja javnog reda i mira, nesmetanog funkcionisanja državnih institucija i očuvanja lične, imovinske sigurnosti i bezbednosti svih građana Crne Gore.

Poslanički klub Demokratskog fronta uputio je putem Fejsbuka poziv vernicima SPC da se danas u 11 sati okupe u znak protesta ispred Skupštine Crne Gore, na kojoj je planirana rasprava i izglasavanje Zakona o slobodi veroispovesti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala