Blokade puteva širom Crne Gore: Narod peva „Oj, Kosovo, Kosovo“ /video/

© Foto : Božidar ČabarkapaNarod blokirao Most na Đurđevića Tari
Narod blokirao Most na Đurđevića Tari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dok u Skupštini Crne Gore traje rasprava o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti, vernici Srpske pravoslavne crkve (SPC) iz Pljevalja i Žabljaka blokirali su most na Tari. U međuvremenu, crnogorska policija odblokirala je izlaze iz Podgorice i privela nekoliko osoba.

Ranije danas blokiran je magistralni put Berane-Bijelo Polje. Blokiran je i kružni tok u Budvi, a grupa građana iz Herceg Novog je, takođe, blokirala put u Zelenici.

U znak protesta protiv usvajanja zakona o slobodi veroispovesti blokiran je kružni tok na ulazu ka aerodromu Podgorica.

To je saopšteno na skupu sveštenstva, vernika i građana kod Blažovog mosta u Podgorici, a to su potvrdili i poslanici Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore.

Na skupu je saopšteno i gde se sve okuplja narod, a rečeno je i da je blokiran put ka aerodromu, put za Radanoviće, kao i da su ljudi počeli da se okupljaju u Budvi, što je dočekano aplauzom.

Sveštenici sve vreme čitaju molitvu, a ispred njih su policajci koji su na barikadama i sprečavaju prolaz do Skupštine gde je u toku rasprava o Predlogu zakona.

„Neka budućnost ovog skupa zavisi od onih koji su na mostovima i putevima, jer je sigurno hladnije njima na mostu na Tari, nego nama u Podgorici“, rekao je sveštenik Predrag Šćepanović.

Kordon policije na Blažovom mostu i dalje blokira put ka centru grada.

Okupljeni građani u blizini mosta pevaju „Oj, Kosovo, Kosovo“, prenosi Tanjug.

Protojerej Radomir Nikčević rekao je ranije da nema razilaženja sve dok okupljeni ne dobiju pismenu potvrdu da će do 8. januara biti odgođeno izglasavanje zakona.

Odlaganje glasanje o zakonu tražio je mitropolit Amfilohije u današnjem razgovoru s premijerom Duškom Markovićem, ali dogovor o tome nije postignut.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala