Turski kuvar peče za Putina tortu u obliku rakete „Sarmat“

© Flickr / Roco JulieRođendanska torta
Rođendanska torta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kuvar iz turskog grada Burse Hasan Adžar, čiji burek je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, ispričao je za Sputnjik da želi da ispeče tortu u obliku najnovijeg ruskog raketnog sistema „Sarmat“ predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i lično mu uruči poklon.

Turski kuvar Hasan Adžar pripremio je za ruskog predsednika Putina tradicionalni burek u znak zahvalnosti za isporuke raketnih sistema S-400 Turskoj.

„Pre pola godine poslao sam Vladimiru Putinu našu tradicionalnu pitu i po reakciji iz Rusije shvatio da je ova ideja imala uspeha. I iako ne znam da li je ruski predsednik probao moj poklon, bilo bi bolje poslužiti ga vrućeg, a to se ne može učiniti preko pošte. Zato bih želeo da dođem u Moskvu kod Putina ne samo sa toplim kolačima, već i sa tortom dugom jedan metar u obliku rakete ’Sarmat‘“, rekao je Adžar.

On je dodao da je poslao pismo portparolu ruskog predsednika Dmitriju Peskovu i zatražio pomoć u organizaciji takvog sastanka. „Gospodin Peskov koji, koliko znam, tečno govori turski jezik, izrazio je interesovanje za moju prethodnu pošiljku i zaista se nadam da ću ponovo moći da pokažem svoje veštine“, dodao je turski kuvar.

Prema njegovim rečima, on bi želeo da predstavi Rusima turski burek održavanjem master-klasa u Moskvi, a trenutno radi na novom receptu koji planira da nazove „Putinov burek“.

Adžar je u julu izjavio za Sputnjik da je predsedniku Rusije poslao tradicionalni turski burek koji je ispekao zbog početka isporuke ruskih protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Turskoj. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da će Kremlju biti drago da dobije tortu od turskog poslastičara. Adžar je 2012. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda za najveći burek, čija je dužina bila 2.023 metra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala