Priština i posle tri meseca od izbora bez vlade privremenih institucija

© Armend NIMANIParlament tzv. Kosova
Parlament tzv. Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lideri Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova Aljbin Kurti i Isa Mustafa sastali su se, ali nisu uspeli da dođu do dogovora o konačnom koalicionom sporazumu, saznaje prištinski portal „Zeri“.

Poslanica DSK-a Valentina Bunjaku je potvrdila da je do sastanka došlo, da je bilo približavanja stavova, ali da dogovora još nema. „Zeri“ saznaje da će novi sastanak Kurtija i Mustafe biti održan danas.

Kurti je juče potvrdio kontakte sa predstavnicima DSK-a.

„Kontakti i sastanci nisu prestali i nastavljaju se. Oni nikada nisu prekinuti, kontaktirali smo, ovi sastanci nisu vest, vest će biti rezultat pregovora i tome se radujemo više nego vi“, rekao je Kurti.

Prošlo je skoro tri meseca od održavanja prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, a do konstitutivne sednice skupštine privremenih kosovskih institucija ostala su još dva dana. Samoopredeljenje i DSK su se obavezali da će postići sporazum odmah nakon potvrđivanja izbornih rezultata, ali to se do sada nije dogodilo, preneo je Tanjug.

Kako stranke nisu postigle sporazum, međunarodna zajednica je nedavno pojačala pritisak da se što pre formiraju institucije privremene vlasti u Prištini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala