Milačić poziva: Sutra ujutro svi na protest ispred Skupštine Crne Gore /video/

© Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je građane na okupljanje ispred Skupštine Crne Gore u četvrtak, 26. decembra, od 7 sati. Milačić je građane pozvao da „u sramnom trenutku po istoriju Crne Gore budemo jedno uz drugo, uz boga i Pravoslavnu crkvu“.

Poziv prenosimo integralno:
„Pozivamo vas na civilizovani i dostojanstveni skup, da im pokažemo da narod neće prihvatiti ničiju bezumnu samovolju, pravnu hajdučiju i igranje sa pravoslavljem, kao najsvetijim dijelom i temeljom crnogorskog društva.

Prava Crna Gora će večeras od 20.00 časova biti neprekidno ispred Skupštine Crne Gore, gdje će sa svojim članstvom, ali i ostalim građanima koji će se priključiti, dočekati dan najavljene sramne odluke, bićemo tu da nas vide, da znaju da ih gledamo, da ih bude sramota kada budu prolazili i ulazili u zakonodavni dom da bi još jednom porušili Ustav ove zemlje.

Sjutra se ne završava svijet, njihovo sramno glasanje za predlog zakona još uvijek nije zakon, posebno nije zakon koji je ustavan. Vodićemo ozbiljnu pravnu borbu, jer se upis vlasništva na bilo čijoj nepokretnosti ne može vršiti bez vođenja sudskog postupka i donošenja sudske odluke, dakle, nijedna odredba zakona ne može Pravoslavnoj crkvi sama za sebe uzeti bilo šta, posebno ne neustavna odredba.

Prava Crna Gora će biti inicijator ustavne pravne borbe, da im pokažemo da su loše učili i naučili Ustav ove države.

Pozivamo vas da dođete, da ih porazimo svojom odlučnošću da istrajemo i budemo jedno u borbi za očuvanje Pravoslavne crkve. Pridružite se i ne plašite se, jer su Bog i mir u svima nama. Pozivamo vas na miran, dostojanstven skup bez bilo kakvog necivilizovanog istupa ili provokacija na koje, u ime crkve koju branimo, nećemo odgovarati“, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala