Monika je živa!: Malčanski berberin je vuče sa sobom u brda /video/

© MUP Republike SrbijeNinoslav Jovanović, zvani Malčanski berberin
Ninoslav Jovanović, zvani Malčanski berberin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ninoslav Jovanović, zvani Malčanski berberin, lociran je i čeka se na njegovo hapšenje. Kako nezvanično saznaju „Novosti“, tokom bekstva sa sobom svuda vodi i devojčicu. Monika Karimanović (12) je još uvek živa! „Novosti“ pišu da Jovanović tokom bekstva sa sobom svuda vodi i devojčicu.

Monika je živa i vuče je sa sobom u brda, rekao je izvor blizak policiji.

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je da veruje da će policija uspeti da pronađe i spase nestalu Moniku Karimanović. Dodao je da veruju da je Monika živa i da se nada da će je tokom noći ili u najkraćem vremenu pronaći.

Jovanović i 12-godišnja Monika Karimanović, koja je nestala pre nekoliko dana, viđeni su ranije danas.

Vladimir Rebić je istakao da su maksimalno angažovali ljudske resurse u potrazi za Monikom.

„Tokom noći će se nastaviti pretraga korišćenjem termovizijskih kamera koje policiji daju prednost“, rekao je Rebić obraćajući se novinarima u selu Orešac, gde preko 220 policijskih službenika intezivno traga za nestalom dvanaestogodišnjom Monikom.

Svedoci su ekipi „Novosti“ izjavili da su videli Malčanskog berberina kako vuče devojčicu kod pruge Niš-Zaječar. Policija, meštani i Žandarmerija su na terenu i čeka se da otmičar bude uhapšen.

Mediji već danima spekulišu da je Malčanski berberin nestao otprilike kada i Monika Karimanović iz Brzog Broda kraj Niša. Ona je pre nekoliko dana rano ujutru krenula u školu i od tada joj se gubi svaki trag.

Ninoslav Jovanović je poslednji put bio uhapšen pod sumnjom da je preko aplikacije „Mesindžer“ slao poruke većem broju ženskih osoba. Porukama ih je proganjao, tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novčanu nadoknadu.

On se teretio za krivična dela iskorišćavanje računarske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnom licu, kao i više krivičnih dela proganjanja. Nekoliko meseci je proveo u pritvoru, nakon čega je pušten na slobodu.

Ranije je bio osuđen na 12 godina zatvora, jer je jednu 12-godišnju devojčicu ošišao i silovao. Kaznu je odslužio.

Živeo u zemunici poslednjih šest meseci

Milan Filipović i Srđan Aleksić pronašli su zemunicu koju je Malčanski berberin koristio poslednjih šest meseci.

Kako saznaju „Novosti“, on nije išao kući, već je živeo u šumi. Kako su Filipović i Aleksić rekli, zemunica je napravljena po ugledu na onu kakvu pravi vojska.

U zemunici su pronađeni najlon i ćebence. Ono što je upalo u oko Milanu i Srđanu, jeste to što su svuda po zemunici bili slatkiši i grickalice. Malčanski berberin je vršio dobavljanje namirnica u miru i sistematski, što je još jedan pokazatelj da je otmicu mesecima planirao. Ono što nije išlo naruku policiji, jeste to što je otmičar već dugo živeo u šumi i dobro je upoznat sa terenom.

Inače, u policijskom dosijeu Malčanski berberin je okarakterisan kao „visoko inteligentna osoba“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala