Čuvaj se bradonje, on dolazi po našu decu! Bizarna kampanja protiv Deda Mraza u BiH /foto/

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaDeda Mraz iz Velikog Ustjuga i finski Joulupuki
Deda Mraz iz Velikog Ustjuga i finski Joulupuki  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Radikalni bošnjački imami i islamski teolozi, kao i prošle godine, pokrenuli su kampanju protiv proslave Nove godine i slanja čestitki hrišćanima.

Na Fejsbuk stranici džemata Kula Tuzla objavljeno je nekoliko fotografija postavljenih bilborda sa porukama da muslimani ne treba da slave Novu godinu i slušaju muziku.

„Čuvaj se bradonje, on dolazi po našu decu“, „Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć“... neke su od poruka na ovim bilbordima koje su izazvale brojne reakcije korisnika društvenih mreža.

Na društvenim mrežama je mnogo onih koji su osudili ove plakate, nazvavši ih uvredljivim, ali ima i onih koji se slažu s ovim potezom džemata. I koji ih podržavaju uz citiranje Kurana.

Inače, ovo nije prvi put da se u Federaciji BiH vodi anti-Deda Mraz kampanja. Radikalni bošnjački imami i islamski teolozi i prošle godine su pokrenuli agresivnu kampanju protiv proslave Nove godine i slanja čestitki hrišćanima povodom njihovih verskih praznika.

Tako su se uoči dočeka nove 2018. godine u Sarajevu i brojnim drugim gradovima Federacije BiH pojavili plakati kojima se poziva na batinanje Deda Mraza, dok se na islamskim portalima i bošnjačkim verskim forumima vodila žestoka polemika o tome da li je greh slati božićne čestitke komšijama hrišćanima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala