Amfilohije: Svi moćnici koji su ratovali protiv Boga su propali i nestali

© Nebojša PopovićCrna Gora zloupotrebljava dinastiju Petrović...
Crna Gora zloupotrebljava dinastiju Petrović... - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ponovo je pozvao poslanike da ne podrže Vladin predlog zakona o veroispovesti i poručio je da se „prevario onaj ko je mislio da je jači od Boga“, jer su su svi moćnici koji su ratovali protiv Boga propali i nestali.

„Svi moćnici koji su ratovali protiv Boga su propali i nestali, pa će i ovi savremeni, siroti moćnici“, rekao je Amfilohije za podgorički portal Vijesti, prenosi Tanjug.

On je kazao da se još nada da Skupština neće potvrditi „to bezakonje“, jer bi to, kako kaže, bio poraz Crne Gore.

Mitropolija će nastaviti da se bori, ako Skupština ipak usvoji zakon“, rekao je Amfilohije, koji je u utorak sa sveštenstvom služio liturgiju u Sabornom hramu u Podgorici.

Glasanje o zakonu bi trebalo da bude sutra.

Poslanici da ne glasaju o zakonu

Ovako formulisan Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ne zaslužuje da bude razmatran u Skupštini Crne Gore, te vas pozivamo da svojim učešćem ne dajete legitimitet raspravi i glasanju o ovom aktu ili da glasate protiv njega, ako, ipak, razum ne prevlada, pa dođe do glasanja o njemu, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u pismu koje je dostavio poslanicima Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Hrvatske građanske inicijative (HGVD, Force i Liberalne partije (LP).

Amfilohije je, kako se navodi u pismu koje je objavila Mitropolija crnogorsko-primorska na svom sajtu, upozorio poslanike da je predloženi zakon u funkciji politički nedopustivih pritisaka na Crkvu.

Istovjetna pisma mitropolit je dostavio i predsjedniku države, Vlade, ministrima pravde i ljudskih i manjinskih prava Milu Đukanoviću, Dušku Markoviću, Zoranu Pažinu i Mehmedu Zenki.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala