Incident u skupštini RS: Provocirao Dodika NATO zastavama i unosio se u lice /video/

© Foto : RTRS/jutjubIncident u Skupštini RS
Incident u Skupštini RS - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Narodnoj skupštini Republike Srpske dogodio se incident između ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača i poslanika PDP-a Draška Stanivukovića.

Nakon što je šetao po Skupštini, mahao NATO zastavicama, te sa njima pokušavao da isprovocira srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, unosio se u lice premijeru Srpske Radovanu Viškoviću, poslanik PDP-a je do te mere iznervirao ministra Lukača, da je izazvao incident.

Šetajući po Skupštini, prišao je 12 metara i uneo se Lukaču u lice i nasrnuo na njega, koji ga je nakon toga odgurnuo, šokiran činjenicom da mu se poslanik u toku diskusije unosi u lice, javila je RTRS.

Inače, Stanivuković je čitav dan nasrtao na Dodika, Viškovića i Lukača.

Prethodno je Lukač u obraćanju na posebnoj sednici NSRS-a rekao da je u Parlamentu Srpske viđeno nešto što se odavno nije dešavalo i da je opozicija prevazišla samu sebe.

„Znate kako je to prošlo prošli put i mislio sam da ste odustali od te politike, ali očito niste. Nije vam bila dovoljna pouka što vas je narod kaznio na izborima, ali danas ste prevazišli sami sebe“, rekao je on.

Lukač je zatim rekao da je opozicija izvela „jedan indijanski ples urličući, galameći i lupajući“, što je neprimerno Skupštini i ozbiljnim ljudima.

„Mogu samo da kažem za nekoliko ozbiljnih ljudi, koji su iz opozicionih partija, da su shvatili da ne treba da učestvuju u tome i čestitam im na tome, onima koji razumeju šta Skupština znači našem narodu i borcima, ljudima koju su stvarali NSRS, bez koje nema ni Republike Srpske“, istakao je on.

Lukač je rekao da je nekoliko ljudi uzelo sebi za pravo da budu navijači.

„Očito je da je Stanivuković od Kluba poslanika ili grupe PDP-a napravio navijačku grupu urličući ovde na jedan neprimeren način i kao promoter NATO pakta noseći zastavice u NSRS-u, donoseći to pred govoornicu i predsednika Vlade. Ali Stanivukoviću, moraš da znaš jednu stvar — ja kad sam ratovao sa svojim borcima, NATO avioni su mi leteli iznad glave i gledao sam svaki čas da li će mi te bombe istresti na glavu. Ne možeš te zastavice nositi u NSRS, ti to ne razumeš... Ti si bio veoma mlad, ali sada bi trebalo da shvatiš neke stvari. Nemoj više nikada to da uradiš“, rekao je Lukač.

Nakon skupštinske pauze, opomene su izrečene i Stanivukoviću i Lukaču i oduzeta im je reč.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala