Handke stiže u Banjaluku na Dan pobede

© AP Photo / Jonas EkstromerPeter Handke
Peter Handke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2019. godinu Peter Handke, koji je i inostrani član Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske (ANURS), trebalo bi da poseti Banjaluku za Dan pobede nad fašizmom 9. maja naredne godine, najavio je juče predsednik ANURS-a Rajko Kuzmanović.

Prema njegovim rečima, na Dan pobede u Banjaluci biće održana svečana akademija na kojoj bi uz predstavnike ANURS-a, Andrićevog instituta i zvaničnike Republike Srpske trebalo da govori i Peter Handke.

„To je odlučeno na redovnoj godišnjoj Skupštini Akademije. Time želimo odati počast Handkeu koji je član ANURS-a postao 2008. godine, pre nego član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Mi sa Handkeom održavamo snažnu vezu, bio nam je u poseti 2013. godine, a na vest da je dobio Nobelovu nagradu poslali smo opširan telegram, kao i na dan prijema nagrade“, rekao je Kuzmanović novinarima u Banjaluci.

On je istakao i da je Akademija nauka i umetnosti RS ponosna što je Handke njen član, piše „Glas Srpske“

„Pratili smo kako svet reaguje na njegov izbor. Smatramo da je znatno više onih koji podržavaju i odaju puno priznanje Handkeu, nego onih koji su nezadovoljni“, zaključio je Kuzmanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala