Šojgu stiže u Srbiju

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu posetiće Srbiju tokom 2020. godine, potvrđeno je danas na sastanku ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka.

Ministar Vulin i ambasador Bocan-Harčenko saglasili se da je saradnja dveju zemalja unapređena zahvaljujući odličnim ličnim odnosima predsednika i vrhovnih komandanta Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, o čemu svedoči i njihov poslednji susret u Sočiju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ruski ambasador uručio je ministru Vulinu poziv da učestvuje na „Moskovskoj konferenciji“ u aprilu naredne godine.

© Foto : Ministarstvo odbreneAleksandar Vulin i Aleksandar Bocan Harčenko
Šojgu stiže u Srbiju - Sputnik Srbija
Aleksandar Vulin i Aleksandar Bocan Harčenko

Ministar Vulin je poručio da je Srbija posvećena vojnoj neutralnosti i da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, uz istovremeno održavanje dobrih odnosa sa partnerima i na Istoku i na Zapadu. On je naglasio i da je ova godina bila najuspešnija ikada po broju realizovanih aktivnosti.

Kako je istakao ministar Vulin, Srbija nastoji da razvija i dalje unapređuje saradnju sa ODKB, kao i bilateralne partnerske odnose sa njenim državama-članicama.

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da se saradnja u oblasti odbrane Srbije i Ruske Federacije konstantno razvija i da vojnotehnička, vojnoekonomska i vojnoobrazovna saradnja predstavljaju značajan segment bilateralne saradnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala