Na mestu gde je Putin trebalo da zaroni — pronađeno minsko polje

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin u batiskafu pre zaranjanja na dno Finskog zaliva
Predsednik Rusije Vladimir Putin u batiskafu pre zaranjanja na dno Finskog zaliva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Marinci Baltičke flote su, uoči posete ruskog predsednika Vladimira Putina ostrvu Gogland ovog leta, pronašli i eliminisali minsko polje iz vremena Drugog svetskog rata, rekao je za list „Crvena zvezda“ komandant Baltičke flote admiral Aleksandar Nosatov.

„Demineri su na samom ostrvu otkrili i neutralisali dvadesetak jedinica municije iz vremena rata, dok je na morskom dnu posada minolovca ’Aleksandar Obuhov‘ otkrila celo minsko polje nemačkih mina, koje je uz pomoć robotizovane podvodne tehnike uništeno na licu mesta“, rekao je on.

Predsednik je pogledao kolekciju predmeta koje su arheolozi pronašli na brodu koji je potonuo u 19. veku u severoistočnom delu ostrva. On se spustio u batiskafu na dno mora, gde je potonula podmornica Šča-308 „Sjomga“.

Putin je već boravio na ostrvu Gogland pre šest godina — u julu 2013. godine. Tada se šef države upoznao sa projektima koje realizuje Rusko geografsko društvo u Baltičkom moru u okviru programa istraživanja dubokih voda, posetio studentski kamp i razgovarao sa učesnicima ekspedicije „Gogland 2013“. Tada se Putin, takođe u podvodnom aparatu, spustio na dno mora, gde je pronađena fregata „Oleg“, koja je potonula 1869. godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala