Komšić: Uskoro NATO granica na Drini; Vulin: Budi pažljiv sa onim što želiš

© WikipediaMapa Balkana
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demokratska fronta (DF) Željka Komšića poručila je ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu da će uskoro NATO granica biti na Drini. Vulin odgovorio.

Iz DF-a su naveli da „savršeno dobro razumeju biblijsku poruku koja kaže — ne čini drugome što ne želiš da čine tebi“.

„Vulin mora da zna da je granica između Republike Srbije i države Bosne i Hercegovine na reci Drini, a uskoro će to biti i granica između NATO-a i Srbije, ako se Srbija ne dozove pameti, pa i sama uđe u NATO“, naglašava se u saopštenju iz Komšićeve stranke.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin saopštio je danas da je Željko Komšić „bošnjački predstavnik u Predsedništvu BiH, koji nije imao priliku da nauči drevnu srpsku mudrost — ne čini drugima ono što ne želiš da čine tebi“.

„Srbi kažu ’ne čini drugima što ne želiš da čine tebi‘. Bošnjački predstavnik u Predsedništvu BiH nije imao prilike da nauči ovu drevnu mudrost“, naveo je Vulin, povodom Komšićeve izjave da „nema dileme da je Kosovo nezavisna država i da je, uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje između BiH i Kosova, to faktički završen posao“.

Vulin je još rekao da pretpostavlja da Komšić neće imati ništa protiv svojih reči i njihovih posledica, saopšteno je iz kabineta ministra odbrane Srbije.

„Uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje između Republike Srpske i Srbije, to je faktički završen posao. Kako sada stvari stoje, moramo da sačekamo, iako nemam dilemu da je Republika Srpska nezavisna država“, stoji u saopštenju.

Vulin je naveo da to nije njegova izjava, jer on poštuje Dejtonski sporazum i BiH.

„Ovo je izjava Komšića u kojoj sam umesto Kosova stavio Republiku Srpsku“, naveo je srpski ministar odbrane.

Vulin: Komšić što želi Srbiji sigurno želi i BiH

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da ne zna i ne zanima ga da li će bošnjački član Predsedništva Željko Komšić uvesti BiH u NATO, navodeći da je to odluka dva entiteta i tri naroda i, kako god da odluče, to je njihovo pravo.

„Ali znam da ja ne raspravljam o NATO-u već o tome da Komšić priznaje Kosovo, ne pitajući za to nikoga u BiH“, rekao je Vulin u izjavi za javnost, odgovarajući na saopštenje DF, u kome je ministru Vulinu poručeno da će uskoro NATO granica biti na Drini.

„Verovatno bi se Komšić obradovao da neko, po njegovom primeru, prizna Republiku Srpsku kao samostalnu državu. Što želi Srbiji, Komšić sigurno želi i Bosni. Ima još jedna izreka koju Srbi dobro poznaju, a Komšić će je naučiti — budi pažljiv sa onim što želiš, može ti se i ostvariti“, poručio je Vulin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala