Hoće li Podgorica odustati od plana za otimanje imovine SPC /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Crne Gore je na sednici šestog decembra usvojila tekst Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica i prosledila ga Skupštini, koja ga je uvrstila u dnevni red sednice koja je zakazana za 24. decembar.

Kako bi iskazali protest zbog namere vlasti da usvoji novi zakon, u Nikšiću se tokom vikenda okupio veliki broj vernika na saboru u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog. Skup je protekao mirno, ali su tenzije i dalje prisutne u crnogorskom društvu povodom najave Podgorice da usvoji sporni Zakon.

O odnosu Srpske pravoslavne crkve i državnih struktura posle usvajanja Zakona, o tome kako će funkcionisati crkveni objekti i šta čeka sveštenstvo razgovaraćemo u emisiji „Svet sa Sputnjikom“. Kako bi mogla da izgleda sednica na kojoj će se raspravljati o Zakonu o veroispovesti, pošto su poslanici opozicije najavili da su spremni na sve kako bi sprečili izglasavanje. Naši gosti biće kulturolog Jovan Janjić, docent na Fakultetu za poslovne studije i pravo „Union Nikola Tesla“ i istoričar dr Aleksandar Raković. Specijalno za Sputnjik govori Velibor Džomić.

Emisiju uređuje i vodi Aleksandra Stanić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala